Bromma flygplats.
”Det går inte att lägga ner Bromma utan att känna konsekvenserna”, skriver Roger Johansson (L). Bild: Fredrik Sandberg/TT

MP:s beskyllningar delas inte av majoriteten

Replik till Jarmo Uusitalo (MP) 6 maj.

ANNONS

LÄS MER:Att inte lägga ner flygplatsen vore katastrof

Jarmo Uusitalo bemöter i sin replik till mitt inlägg om de allvarliga negativa konsekvenserna av att lägga ner Bromma flygplats utan att bygga ut Arlanda, med att de är lösa påståenden och grundlösa antaganden.

Efter Miljöpartiets något förhastade tårtkalas för att fira Brommas nedläggning har en majoritet i riksdagens trafikutskott sagt nej till planerna. Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna tog ett utskottsinitiativ, till vilket Centern och Sverigedemokraterna anslutit sig. Även socialdemokrater har uttalat sig mot nedläggningen.

Det går inte att lägga ner Bromma utan att känna konsekvenserna. Partierna motsätter sig en nedläggning utan en ordentlig utredning om utbyggnaden av Arlanda.

LÄS MER:Dåliga avgångstider blir landsbygdens lott

Trafikutskottets vice ordförande Anders Åkesson (C) kallar miljöminister Per Bolunds (MP) motivering till nedläggning med att flygresandet minskat under pandemin, för oseriöst. Det är väl det minsta man kan säga.

ANNONS

Uusitalos beskyllningar om lösa påståenden och grundlösa antaganden delas inte av en majoritet i Sveriges riksdag. Sådant brukar dock inte bekomma miljöpartister.

Roger Johansson (L)

Uddevalla