Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fler soptunnor håller stan snygg och ren

Många invånare har nog funderat på hur just de kan hjälpa till att hålla rent och snyggt i vår stad.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag upplever att folk som ser skräp ligga i naturen gärna vill hjälpa till att hålla rent, men de tar inte upp det. Tycker ni det är konstigt, nej faktiskt inte. För om man tittar noga på hur kommunen ställer ut sina soptunnor där vi ska slänga skräp, då kan det vara hur långt som helst till en tunna.

Vem orkar bära på sin läskburk, glasspinne, tuggummi paket, bananskal, chipspåse, cigarettpaket eller vad det en är som man har med sig på promenaden i flera hundra meter.

Se till exempel hur mycket folk som går från Turistbyrån ner på den nya fina södra kajenbryggan och bort mot Marinhuset, men inte en enda soptunna på en kilometer lång promenad . Den närmsta är placerad vid svängen Repslagaregatan/Södra Lövåsvägen. Det är väldigt förvånande. Om kommunen tar sitt ansvar och placerar ut tunnor på sträckor där faktiskt folk går väldigt ofta, då kanske det också skulle vara lättare för oss invånare att ta vårt ansvar. Det finns säkert många flera sträckor i Uddevalla där det skulle behövas flera tunnor, men nu tog jag upp ett ställe där det märks tydligt att det behöva.

Att kommunen säger att det skall vara ett visst avstånd mellan soptunnor kan jag förstå. Men kommunen måste också inse att på vissa ställen behövs det flera tunnor om vi människor också ska bli bättre på att ta vårt ansvar.

CAM