Flera andra kommuner har 75 år som gräns för seniorkort

Visst har flera grannkommuner subventionerade bussresor med Västtrafik, bland annat Munkedal, Stenungsund och Trollhättan. Men vi ska då komma ihåg att det kan vara så att de har restriktioner, att dessa kort inte gäller dygnet runt.

ANNONS

Svar till Signaturen Billös

LÄS MER:Ge pensionärer halva priset

Flertalet kommuner som även har 75 år som gräns är bland annat Lysekil, Färgelanda, Sotenäs, Tanum och Vänersborg.

Seniorkort för Uddevalla kommun heter från och med 4 november: Senior 75 Zon C. Alltså kan en pensionär bland annat åka mellan Strömstad, Tanum, Lysekil, Orust, Bengtsfors, Åmål, Mellerud, Grästorp, Lidköping, Skara, Götene, Mariestad, Gullspång, Töreboda, Karlsborg, Tibro, Hjo, Falköping, Herrljunga, Tidaholm, Vårgårda, Ulricehamn, Borås, Tranemo, Bollebygd, Mark, Svenljunga och Mark. Givetvis finns det andra kommuner som jag inte har räknat upp/har glömt.

Om du vill utnyttja att resa för halva priset till Uddevalla centrum och du exempelvis åker från Hovhult, så köper du en biljett i To Go-appen. 34 kronor för Zon C, och då har du 90 minuters bytestid. Så i teorin kan du alltså köpa en biljett klockan 10.00-11.30. Och sedan resa klar din resa inom Zon C. Du får alltså resa klart din resa fastän att din biljett har gått ut. Enda kravet är att avgångstiden var före 10.30 och du inte behöver göra något byte under resans gång. Du kan alltså resa exempelvis från Uddevalla med tåg till Borås via Herrljunga och köpa en biljett för zon C för 34 kronor. Eftersom resan tar mer än 90 minuter så kommer biljetten att gå ut under resans gång. Men eftersom du åker med samma fordon utan att göra något byte, så är alltså den biljetten giltig hela vägen.

ANNONS

Observera att seniorkort/biljett som är utställda för Zon C, inte är giltiga i Zon B som bland annat är Stenungsund och Kungälv, och inte heller i Zon A, som är Göteborg.

Anna

ANNONS