Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det spelades bättre boll på Jörgen Wålemarks tid...

Fokusera på fotbollen, LSK!

LSK Fans: Ledningen måste ta till sig synpunkter när spelet på planen inte fungerar.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till Erland Holmdahl Erland Holmdahl: Vi agerade för sent

När man går ut och säger att synpunkterna på vad man borde gjort kommit först när man har facit i hand är ett inslag av svår arrogans. Redan efter premiären mot Örgryte publicerade LSK Fans en artikel där det gavs synpunkter på att Jonas Olsson använde en taktik som inte fungerade och att försvaret inte höll måttet. Nu talar vi om den fjärde april 2016. Redan där konstruktiva och tydliga synpunkter. Bara att läsa på LSK Fans hemsida.

När många av oss såg att det inte fanns några tendenser till förbättring i mitten av maj började det talas om att en förändring på tränarsidan var nödvändig. Vägs ände var nådd redan i början av säsongen, och vi var många som påtalade detta. Det var ingen som hörsammade detta, utan istället slog man ifrån sig med floskler om positiv respektive negativ livssyn.

Efterklokheten har inte kommit från fansen utan från ledningen, det är tyvärr ett faktum, och det önskar vi att man kunde varit lite ödmjuka inför. Och det är just konkreta idéer vi har kommit med: fokusera på fotbollen, använd kanterna, låt inte spelare som sätter sig själv före laget spela, låt inte en tränare som plockar in dåliga spelare få fortsätta att scouta spelare. Eller är det viktigt att de konstruktiva idéerna är idéer som råkar falla i linje med ledningens på förhand utstakade bana?

Läs också: LSK-ledningen hade ingen koll 

Det stämmer förvisso att man inte behöver vara expert på motorer för att leda ett bilföretag. Men går företaget åt skogen måste man också stå sitt kast och inse att man inte var lämpad för uppdraget och lämna över det till någon annan. Den punkten har vi nått nu.

Det är helt sant att LSK, liksom alla organisationer, behöver många olika kompetenser. Däribland naturligtvis kunnande i ekonomi och förmåga att göra en ofantlig massa grovjobb. Men det här är just en fråga om rätta personer på rätta platser, och där har man tyvärr misslyckats.

 

Henrik Jonsson

Morgan Dandelius

Henrik Martinsson

Lars Olsson

Bo Gullberg

Oscar Olsson

Torbjörn Gustafsson

 

Medlemmar i LSK Fans