Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Cykelställ – en välanvänd metafor.  Bild: Christine Olsson/TT
Cykelställ – en välanvänd metafor. Bild: Christine Olsson/TT

Fokusera på rätt saker

Vill man effektivisera finns det "lågt hängande frukter" i Uddevalla kommun

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till Roger Johansson 15 januari

LÄS MER: Alléfrågan var inte huvudfrågan på mötet

Hej Roger och tack för svar. Alltid trevligt med politiker som går i svaromål istället för att, som brukligt, ducka och hoppas på att kritiken blåser över och glöms bort av väljarna.

Men det vore också klädsamt att våga ifrågasätta de utökade kostnader (och de prioriteringar) som den nya politiska koalitionen i Uddevalla valt att belasta sina skattebetalare med. Cykelställsfrågan, eller det så kallade alléärendet, visar med all tydlighet att man har svårt att fokusera på viktiga frågor. Varför inte istället vända blicken inåt och titta på de effektiviseringar som borde vara ”lågt hängande frukter” inom såväl det politiska etablissemanget som kommunens verksamheter.

Personligen känner jag mig illa berörd av den behandling som politiker med civilkurage och avvikande mening utsätts för av de politiska grupperingarna när de väljer att ha en egen uppfattning och inte köper de politiska partiernas signum ”scratch my back”.

Och ja, det kan finnas orsaker till att man, som jag, väljer att skriva anonymt – oavsett den förargelse det ger vissa politiker. Man behöver ju inte vara utagerande social influencer för att ges möjligheten att uttrycka sin uppfattning.

Don't scratch my back