Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Folklig olydnad upprör maktfullkomliga EU

Debatt: Eliternas EU förhindrar fackliga framsteg.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kommunistiska Partiet gratulerar det brittiska folket som gav EU-eliten en rungande örfil när de röstade för ett brittiskt utträde ur storföretagens EU.

Seger för Brexit – nu gäller Svexit!

Det brittiska utträdet öppnar dörren för en befrielse för Europas arbetare och de europeiska länderna, att komma ur det strypgrepp som eliternas EU har utgjort i årtionden och som förhindrat fackliga och politiska framsteg i arbetarklassens och ländernas intresse.

Det hedrar det brittiska folket att de vägrade låta sig skrämmas av eliternas skrämselpropaganda.

Brexitsidan hade en mäktig fiende mot sig – uppbackad av hela västvärldens eliter – men de vann och genom ställningstagandet mot EU har britterna slagit ett slag för alla Europas arbetare och länder.

Till skillnad från i Storbritannien är den svenska politiska eliten fullständigt enad bakom EU-projektet. Den svenska EU-eliten inom näringsliv, politik och fackföreningsapparat kommer därför att göra allt för att tysta kravet på att även det svenska folket ska få rösta på nytt.

Men EU-motståndet lever i folkdjupet. Trots att Sverige varit EU-medlemmar i över 20 år är bara var femte arbetare i Sverige positiv till EU-medlemskapet. Det finns en djup och bred EU-skepsis och en insikt om att vi lurades in i unionen av en ja-kampanj som var lika pengastark som lögnaktig. Med två årtiondens EU-medlemskap som facit har argumenten för att Sverige ska lämna EU aldrig varit starkare.

Det finns många skäl för oss att lämna EU

EU har flyttat den politiska makten från riksdagen till Bryssel.

Byråkrater och lobbyister ersätter folket i den demokratiska processen.

Med Brexit som förebild kräver vi nu Svexit: Sverige ut ur EU!

Stig Berlin

ordförande Kommunistiska Partiet i Lysekil