Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Göteborg 20180822 Johan Sannestål från Lerum och Max Johansson från Göteborg som går på det kommunala transportgymnasiet MTG i Göteborg. Det är brist på lastbilschaufförer i Sverige, bland annat till följd av EU:s krav på kompetensbevis som infördes för några år sedan. Bild: Adam Ihse/TT

Fordonsprogrammet har 100 elever

Rektor för Fordonsprogrammet: Uddevalla har en av de största utbildningarna i landet.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag blev lite förvånad över innehållet den artikel som 23/8 behandlade bristen på yrkesförare i vår del av Sverige. Det beskrivs som en stor nyhet att det nu finns yrkesförarutbildning igen på Vuxenutbildningen i Uddevalla och detta ställs då mot en intervju med en av våra lokala åkare i Uddevalla. Bristen på förare är ett faktum men journalisten valde att "glömma bort" att det inom ramen för Uddevalla gymnasieskola finns en av de största yrkesförarutbildningarna i landet och definitivt den största i vår region.

LÄS MER: Förarbrist kan ge jobb bakom ratten

Vuxenutbildningen utbildar just nu tolv blivande yrkesförare vilket blir ett välkommet tillskott men samtidigt har Fordonsprogrammet i Uddevalla cirka 100 elever som går inriktningen Transport med målsättningen att bli yrkesförare. Varför Bohuslänningen väljer att bortse från detta om man har en ambition att beskriva hur det faktiskt ser ut är förvånande.

LÄS MER: Stort behov av chaufförer

Anders Wass

Rektor Fordons och Transportprogrammet