Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Olle Wik

Frågan om undersköterskors löner måste lösas

Titeln bör vara av sekundärt intresse.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I ett reportage i förra lördagens Bohusläningen läser jag att några kommuner bland annat min egen kört fast med facket i förhandlingar om vilka undersköterskor som skall ett extra lönepåslag. Orsaken verkar vara att man inte kan definiera deras titel till just begreppet undersköterskor.

Jag känner kommunens folk i Omsorgsnämnder bra efter mina 13 år i Kommunens Pensionärsråd. Jag är förvånad över att man inte verkar lösa detta . Nog är det väl så Roger Wallentin, att arbetsuppgiften är det primära och titeln det sekundära. Titeln får de skaffa sig under tiden, tills vidare bör det vara arbetsuppgiften som avgör.

Jag skriver aldrig i PRO: s namn trots att jag har flera tunga uppdrag där, och då kanske man kan fråga vad PRO har med detta att göra. Svaret är att det är dessa människor som ger våra gamla ett värdigt liv när bekymren börjar med ålderns rätt och framför allt ett värdigt slut på det. Jag önskar Kommunalarbetareförbundet lycka till i förhandlingarna om rättvisa och välförtjänta löner.

Till dig Roger Wallentin som är en förnuftig människa: Lös detta!

Olle Wik

Tanum