Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fyrkantigt av Migrationsverket

Ta upp Ahmad Mansooris fall igen!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är svårt att inte reagera med avsky över svenska myndigheters fyrkantighet då man läser måndagens artikel om Ahmad Mansoori.

Migrationsverkets Lars Svanström visar helt konkret att man på migrationsverket inte representerar våra i Sverige gemensamma grundläggande värderingar. Istället väljer han att gömma sig bakom juridiska formaliteter. Det han borde insett är att om Sveriges lagstiftning ska tillämpas rätt så skall den vila på den för europeisk lagstiftning grundläggande proportionalitetsprincipen.

Jag hävdar med bestämdhet att det inte står i proportion att underkänna en överklagan för att den är en dag för sent inlämnad då ärendet rör resten av en tolvårig pojkes liv. Då det dessutom är en jurist tilldelad av migrationsverket, ifrågasatt av Mansooris gode man som kommer in för sent med överklagan måste det vara uppenbart att Migrationsverket måste öppna ärendet igen.

Varken Lars Svanstöm eller jag själv skulle accepterat juridisk hjälp på dessa villkor och vi hade utan tvekan hörsammats. Att Ahmad Mansoori diskrimineras jämfört med oss är inte ok! Ett barn utlämnat till vuxna människor skall inte berövas sin framtid på grund av dessa människors slarv utan har fortsatt rätt till det skydd som garanteras genom FN:s barnkonvention.

 

Hans Sörqvist