Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Trump och Putin faller snart om folk lyssnar på Greta Thunberg. Bild: Paul Chiasson

Greta Thunberg talar om för oss att kejsarna Putin och Trump är nakna

Jag förvånades över min okunskap om vilken fantastiskt begåvad människa hon är.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Donald Trump och Vladimir Putin gillar inte Greta Thunborg. De gillar henne inte därför att hon bara talar om vetenskap och sannolikhetslära, medan de själva skapat och lever sin maktbas utifrån en blandning av sannolikhetslära, osakliga emotionella utspel och rena lögner. Får Greta Thunbergs sannolikhetsbaserade världsbild fästa i deras väljarbas – kommer både Trump och Putin att falla.

Dagens snabba informationsflöden mellan människor är perfekt för en personlighet som Greta Thunberg. Med en klickning på ”nätet” kan vem som helst på ett ögonblick få en fördjupat bild i människan Greta Thunberg, bakom mediebilden Greta Thunberg. Precis så gjorde jag ögonblicket innan jag skrev denna insändare. Jag förvånades över min okunskap om vilken fantastiskt begåvad människa hon är. – För att kontrollera mitt subjektiva påstående så är det bara för vem som helst att på ett ögonblick ”googla” på ”Greta Thunberg”, och sedan läsa vidare min text om ni önskar.

Dagens snabba informationsflöden är även det som Donald Trump och Vladimir Putin använder för att få ut sitt budskap till sina väljare, och på så sätt få väljarnas förtroende för ännu en mandatperiod. För det är ju så – både Trump och Putin är folkvalda ledare för sitt land – valda av sitt folk. Inom sina väljargrupper är de mycket populära. Jag skulle även säga, fast jag nog aldrig skulle tänka mig att rösta på dem om jag fick chansen – de är även mycket begåvade. Vladimir Putin har gjort saker för och i Ryssland som många ryssar uppskattar att han gjort. Donald Trump är även han mycket populär inom stora delar av den republikanska väljargruppen. För det är ju det han är, republikan.

Kampen mellan ”sannolikhets-Greta” och de sannolikt nakna – i alla fall halvnakna – världsledarna är en spännande kamp att följa, och viktig kamp att följa. För frågan som kvarstår, i alla fall för mig, är; Hur mycket kan man som folkvald ljuga innan folket genomskådar en och utbrister de bevingade orden: ”Men han är ju naken!”

Pål Magnusson

Uddevalla