Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Vässjegården.

Hällevadsholm suddas ut på kartan

Kommer affären, bensinstationen med mera att finnas kvar i framtiden?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Ja, så är det åter svart i fönstren på Vässjegården Hällevadsholm.

Nu har det skett som kommunalrådet Åsa Karlsson inte kände till, att någon flyttats från äldreboendet.

Hela första våningen är stängd. En flyttkarusell har pågått och nästan halva boendet är tömt.

Det är väl bara att gratulera kommunen till minskade kostnader. På detta sätt har det ju sparats pengar tidigare. Den gången slutade det med att lägenheterna renoverades och öppnades upp igen. Detta kommer väl inte att hända igen eftersom befolkningen i Munkedals kommun kommer att hålla sig friska i framtiden och behöver inte denna form av särskilda boenden.

Det är inte enbart de allra mest sjuka och sårbara i kommunen som blir berörda. Även deras anhöriga och inte minst den fantastiska personalen som sköter om våra nära och kära blir mycket illa berörda av vad som pågår.

Jag har full förståelse för att Vässjegården måste renoveras. Enligt uppgifter jag fått måste det ske stambyten och det blir en för stor kostnad. Då är det bättre att lägga ner alltihop. Vad händer när det måste renoveras på andra boenden i kommunen?

Det känns som om Vässjegårdens boende är lättast att förändra. Varför är det så? Beror det på att de som är politiskt ansvariga helst ser att Hällevadsholm suddas ut på kartan. Det är ju vad som mer eller mindre kommer att ske när ortens arbetsplats försvinner.

Kommer affären, bensinstationen med mera att finnas kvar i framtiden?

Det tilltänkta nybygget känns i dagsläget väldigt avlägset och hur skall man kunna avveckla andra boenden innan något nytt finns att tillgå.

Jag vill att ansvariga bakom detta illa genomtänkta beslut informerar oss alla om vilka framtidsplaner ni har. Vad händer om någon omsorgstagare inte vill flytta? Hur kan man göra om och göra rätt som kommunalrådet säger. Är det inte levande människor som det beslutats om. Skall dessa flyttas en gång till då eller?

Ingalill Johansson

Anhörig