Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Om församlingen ska växa och få in fler barnfamiljer menar signaturen Förälder att det måste satsas på en annan lokal. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Om församlingen ska växa och få in fler barnfamiljer menar signaturen Förälder att det måste satsas på en annan lokal. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Högljudda herrar står i vägen för församlingens utveckling

Jag ser att alla som har framfört sina åsikter högt och offentligt i både Lysekilsposten och Bohusläningen och även vid möte av församlingsbor på bygden, är fyllda 65 år och uppåt. De flesta i Bro och Brastad församlingsråd är över 70 år.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Hur kan alla veta att Mötesplatsen räcker för den barnverksamhet som i dag bedrivs i församlingshemmet? Har de varit med? Har de pratat med ledarna och föräldrarna hur de vill ha det?

Jag har barn i verksamheten och tänker inte låta mitt barn vara med om det måste vara på Mötesplatsen som inte är renoverad och anpassad för barns bästa. Trånga och små rum, en brant trappa och utemiljö som präglas av bilar och avgaser. Det är ingen bra miljö för barnen. De som beslutade om köp av Mötesplatsen kan inte ha haft en tanke på att det ska vara för barn 0–12 år.

LÄS MER: Kyrkan behöver inget dyrt renoveringsobjekt

Jag har pratat med ledarna som har barnverksamheten de har uppgett att de har en sångstund för föräldrar och barn 0–5 år, som innan covid-19 besöktes av ett genomsnitt på 10–15 barn och 10 vuxna. En viktig mötesplats för föräldrar och barn.

På torsdagar träffas barn i åldrarna 5–12 år och där även vi föräldrar får vara med. Vi kan vara över 20 barn och vuxna, och då behövs utrymme för lek och pyssel och stora lokaler så att ledarna kan ha översyn av barnen.

Miljön runt församlingshemmet är perfekt för barnen – vi har gjort utflykter i skogen och gått på upptäcktsfärd vilket har uppskattas av barnen. På sommaren ordnas det en fantastisk sommarkväll med hoppborg, korvgrillning, poängpromenad och fin gemenskap. Nu har inte jag kunskap om byggnader, men varför inte använda sig av platsen där dagens församlingshem ligger? Riv byggnaden och bygg ett hus som fungerar för ökad verksamhet, läget är perfekt, nära centrum och det är ju åt det hållet som samhället kommer växa.

LÄS MER: Sammanslagna gudstjänster måste upphöra innan det är för sent

Jag tycker att det låter fantastiskt att Lysekils pastorat vill satsa på oss barnfamiljer.

Alla insändare säger att Mötesplatsen räcker, vill de inte att församlingen ska växa? Att fler barn ska få upptäcka Jesus? Få kännedom om evangeliet – låt barnen komma till mig och hindra dem inte? Hindra barnen det är just vad alla äldre, högljudda herrar gör!

Om Brastads församling ska finnas kvar om några år måste en satsning göras. Vi få barnfamiljer som i dag finns i kyrkan vill ha fler familjer att umgås med, vi vill att fler ska känna gemenskap och få finna vägen till Jesus.

Förälder