Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Höj skatten och bygg badhus vid Rimnershallen

Det är med frustration man ser hur Uddevalla kommun håller på att klanta till det igen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Förslag på att nytt badhus ska anläggas på samma plats som det befintliga, med följd av att ett tillfälligt badhus ska byggas vid Rimnershallen. Varför inte bygga simhallen permanent vid Rimnershallen tillsammans med ny ishall så att man kan få synergieffekt av driftskostnader? Ishallen är i år 33 år gammal och belägen väldigt avlägset för de flesta barn att ta sig dit själva.

Runt Rimnershallsområdet finns det gott om plats för att bygga aktivitetscentrum med perfekt läge för på och avfarter från stadsmotorvägen. Uddevalla är i behov av många nya lokaler. Brottningslokal utdömd, kampsportare och dansare får husera i diverse lokaler, ishallen är gammal och trångbodd, Tennishallen och bordtennishallen har sett sina bästa dagar.

Vi saknar ett kulturhus likt Vara konserthus och vi saknar plats för barn och ungdomar att hänga efter skolan. Dra upp nya busslinjer så slipper vi frågan om att simhallen inte ligger i centrum och att folk inte kan ta sig dit.

Tänk vilket fantastiskt område det kunde bli. Uddevalla vill ju gärna profilera sig som idrottsstad och detta skulle verkligen kunna vara något att skryta med. Titta på Stenungsunds projekt med friidrottsarena, ishall och simhall för mindre pengar än vad Uddevalla kommun projekterar bara för simhallen. Kom igen och gör något bra av det tillfälle som finns. Höj skatten och kör, det går inte att bromsa sig in i framtiden.

Dan P