Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Gör upp. Löfven och Lööf. Bild: Claudio Bresciani/TT
Gör upp. Löfven och Lööf. Bild: Claudio Bresciani/TT

Har Socialdemokraterna kommit till insikt?

Problemen löses bäst med högerpolitik!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag har med visst intresse tagit del av de insändare i Bohusläningen som tre S-riksdagsledamöter levererat den senaste tiden. Inte utan att man måste dra på smilgroparna när man läser deras inlagor.

Under den senaste mandatperioden med en S och MP-regering vid makten har väl det mesta gått åt fel håll. Man lovade EU:s lägsta arbetslöshet, men föll i stället från plats 12 till plats 17 på EU-listan, trots en mycket stark högkonjunktur. Gängkriminaliteten har frodats som aldrig förr och antalet skjutningar har nått nya rekordnivåer. Vårdköerna har fördubblats, aldrig har så få elever kvalificerat sig för gymnasiala studier och vår integrationspolitik har totalt misslyckats. Därutöver verkar det vara kris inom både psykiatri och omsorg, där samhället inte lyckas ta hand om vare sig psykiskt sjuka eller människor, unga som äldre, som är i stort behov av vård och omsorg.

I och med januariöverenskommelsen med C och L påstår man nu att man har det instrument som krävs för att ta tag i Sveriges alla problem och nu skall man forma vår framtid i kraft av detta nya samarbete.

Den som lever får se, men det är ändå kul att kunna konstatera att det krävdes en ordentlig högersväng i den förda politiken för att börja bearbeta alla de problem som vårt land har och att även dessa S-ledamöter äntligen har förstått att det krävs en borgerlig politik för att nå framgång.

Uddevallapensionären