Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Våldsamt. Bild från Gaza i förra veckan. Bild: Khalil Hamra

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Har Sveriges regering slutat att uppröras?

Yngve Berlin, Kommunistiska partiet: Det är massmord ni bevittnar – eller blundar ni?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Förra måndagen dödades 59 obeväpnade Palestinier varav sex barn och tolv journalister av israeliska prickskyttar. 2 000 Palestinier skadades. Idag är det torsdag och det systematiska dödandet och invalidiserandet har fortsatt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Den yngsta som mördades i måndags blev bara åtta månader gammal. Hon hade ett namn! Hon hette Laila Anwar-al Ghandour. Hon hade en mor, hon hade en far hon hade syskon!

Under 70 år av ockupation har palestiniernas landyta krympt med 70 procent. Hade den sionistiska staten upprättats på svensk mark hade vi fått kvar en kustremsa mindre än Bohuslän som bevakats av sionisterna och vi hade blivit beskjutna om vi närmat oss skären utanför Kornöarna. Resten hade fått trängas på en yta som är mindre än Svealand och blivit utsatta för apartheid. Det gör miljoner palestinier. Så undrar folk varför palestinierna protesterar och gör motstånd när USA demonstrerar sitt stöd till folkfördrivningen och flyttar sin Israelambassad till Palestinas huvudstad Jerusalem. Vi blir med rätta upprörda om någon pangar skyltfönster, bränner bilar och förstör! Snälla, tänk er in i Palestinas situation.

Det var inte många veckor sedan en rysk/brittisk/(amerikansk?) dubbelagent i London blev halvförgiftad av någon nationellt obestämd nervgas.

Då blev det diplomatisk kris över hela den så kallade civiliserade världen. Diplomater utvisades och upprördheten visste inga gränser. Löven och Wallström visade mer muskler än hjärna.

Men nu när staten Israel med USA:s stöd bryter mot alla civiliserade stadgar och regler och begår uppenbara brott då är det små bokstäver och ljumna känslor.

Vilken måttstock för att fördöma våldsdåd har dessa ”upprörda” ministrar? Hur värderar Europas ministrar, människoliv? När är mord värda att fördömas?

När blev ett misslyckat mordförsök på en dubbelagent mer klandervärt är än massmord på obeväpnade palestinier? Sluta blunda Löfven. Sluta jamsa Wallström. Det är massmord ni bevittnar – eller blundar ni?

Visa ut Israels ambassadör från Sverige. Ta hem Sveriges ambassadör från Israel. Bojkotta alla Israeliska varor.

Yngve Berlin (K)

Lysekil