Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skribenterna söker jobb på Färgelanda kommun. Bild: Filip Ekblad
Skribenterna söker jobb på Färgelanda kommun. Bild: Filip Ekblad

Heltid och en miljon i avgångsvederlag – när kan vi börja?

Undertecknade ansöker om anställning hos Färgelanda kommun.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Arbetsuppgifterna får variera. Vi kan tänka oss en, två eller tre heltidsanställningar var. Lönen är inte det viktigaste. När anställningen påbörjas vill vi ha ett välskrivet arbetsbetyg med goda vitsord. Vi är alla pensionärer och kan påbörja vår anställning redan i morgon.

Eftersom det är väl inarbetat och blivit en tradition med avgångsvederlag i Färgelanda kommun, skall det vara inskrivet i anställningsavtalet, att ett avgångsvederlag omgående skall utbetalas på en miljon kronor per heltidsanställning, när kommunen vill avskeda någon som misskött sig eller gjort ett dåligt arbete. Kommunen har tydligen utökat med avgångsvederlag, även när man säger upp sig själv. Det har vi aldrig upplevt så det vore intressant att pröva.

Om någon politiker under anställningen skulle trakassera någon anställd, skall omgående ett vite betalas ut med 400 000 kronor per tillfälle. Politikern får naturligtvis göra om samma sak fler gånger.

Det får inte ställas några krav på att man skall bosätta sig i kommunen, eftersom vi är måna om att våra betalda skattepengar skall hanteras med stor varsamhet och ge god service till kommuninnevånarna.

Med vänlig hälsning

Urban Hjalmar, Ulla Sterner Hjalmar, Bengt-Axel Larsson, Håkan Söderqvist, Inga-Lill Söderqvist, Reidar Konradsson, Ena Ahlin Konradsson, Leif Svensson, Arne Martinsson, Conny Johansson, Sven-Arne Svensson, Gun-Britt Eriksson, Yngve Johansson, Gunhild Johansson

Ps. Rekryteringen behöver inte ta så lång tid och bli dyrbar. Ansökningslistan kan göras hur lång som helst på pensionärer, som vill få ta del av avgångsvederlagen. Det blir då återbäring av inbetald skatt.