Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Hasse Holmberg

Hetsjakten på Sotenäs kustbor trappas upp

De styrande borgarna i Sotenäs bedriver en enorm hetsjakt på sina mantalsskrivna invånare.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det började först med de helt exempellöst orättvisa bryggarrendena. Kommunen satte till och med upp gula lappar med texten vem har byggt och vem går på spångarna som bod- och bryggägare hade byggt i bergen över klyftor för att komma till sina bodar. Bryggarrende utkrävdes. Folk blev rosenrasande.

Nyligen fick många bodägare brev från skattemyndigheten med uppmaning att betala reavinstskatt på försäljningen av sina bodar. När folk ringde och var upprörda och meddelade skatteverket "vi har inte sålt någon bod" blev svaret från myndigheten att dessa uppgifter har vi fått från er kommun.

Det senaste i förföljelserna är att folk får brev från kommunen med texten "ni har en arrendebod, ni äger även del i en friköpt bod, ni får endast äga en bod, välj vilken ni vill behålla, bod nummer två skall säljas".

Folk är nu enormt upprörda. Skall ortsbefolkningen tvingas bort från Sotenäs. Ja, det är ju ingen hemlighet numera att den borgerligt styrda kommunen satsar helt på rika utsocknes delårsboende. Detta skall tydligen ge oss ett stort välstånd. Jag och många med mig betvivlar detta skarpt.

Upprörd kustbo i Sotenäs