Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Christine Olsson/TT

Horribelt att trav och tips är borta från text-tv!

"Det är en utopi att alla kan rätta sina rader via sociala medier."

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Demokrati och sunt bondförnuft är det som saknas bland de förtroendevalda i dag. Vi var en del som rullade våra cigaretter själva. Trots att det var betydligt mindre kemikalier i denna tobak än den som finns i den av monopoltillverkade måste den förbjudas.

Orsak, förminskad skatteintäkt, samt att det skulle avvänja rökandet.

Hur gör vi då med spriten, i morgon- och kvällsprogram i tv? Det smakas på både det ena och det andra, samt att man kan uppmuntra med katalognummer och dylikt. Ingen notis om att det kan vara skadligt.

Enligt mina egna erfarenheter är det fler kvinnor och barn som har farit illa av sprit i hemmen än av rökning. Vi kan också se på våldet vid restauranger så är det väl knappast på grund av röket som det uppstår blodiga slagsmål.

Det är ju inte bara här som det sunda bondförnuftet saknas. Döm om min förvåning när jag skulle kolla min stående Kenorad sedan många år. SVT visar inga resultat på någon form av spel (på text-tv från och med 1 januari, red anm), då det kan uppmuntra till spelmissbruk.

Undertecknad har spelat sedan 1968 regelbundet. Gett ut två tipstidningar, skrivit tipssidor i ett femtontal dagstidningar tills jag tog pension år 2001.

Att stoppa Svenska Spels och ATG:s rätta rader är för mig horribelt. De två bolag som av staten har godkända kontrollanter, till skillnad från de olika spelbolag som släpps helt fria och lockar med sina bonusspel.

Det är en utopi att alla kan rätta sina rader via sociala medier.

Det borde finnas värdefullare frågor för förtroendevalda att ta sig an.

Bosse "Biet" Östh

Ödeborg