Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Koppla din hund, uppmanar Samir Neziri. Bild: Janerik Henriksson/TT

Hundägare, se till att koppla era hundar!

Jag tycker att alla hundägare måste ha extra koll på sina hundar och ha dem i koppel.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För det första, det händer att människor blir jagade av hundar. Effekten blir att den personen blir rädd och stressad. Ibland kan någon råka så illa ut att hunden biter personen och det kan göra så att personen blir skadad. Hundar är givetvis inte alltid aggressiva om de är okopplade. Men även om den som blir jagad inte blir biten, så kan den personen bli rädd.

För det andra, effekten blir att man kanske är rädd för att äga en egen hund. Det är mycket positivt att ha en hund för att man kan gå ut och promenera och få frisk luft. Hundarna ger dig energi helt enkelt.

För det tredje, alla ska vara trygga att se eller träffa en hund. Ingen ska behöva vara oroliga för hundar. Jag menar därför att ägarna till hundarna borde ta mer ansvar för sin hund så att man inte blir jagad av hundar lika ofta. Det är faktiskt förbjudet att ha hundar lösa i centrala Uddevalla.

Därför tycker jag att de som har hund ska följa reglerna och uppfostra hundarna på ett bra sätt, annars finns risken att de blir anmälda.

Samir Neziri