Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Janerik Henriksson/TT

Hur behandlas barn och gamla i Uddevalla?

Är det ingen som har någon framförhållning och sunt förnuft?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Framförhållning, logiskt tänkande och sunt förnuft är det något som försvinner när personer kommer i beslutsfattande ställning?

LÄS MER: Därför måste vi rädda öppna förskolan i Uddevalla

Ja, det verkar nära sanningen i Uddevalla kommun när Öppna förskolan vid Kungstorget ska läggas ner, när Familjeresursen på Junogatan upphör vid årsskiftet.

Pengar rinner mellan fingrarna. Busshållplatser som måste göras om för stora pengar. Det behövs ingen utbildning i atomfysik för att logiskt tänkande och sunt förnuft borde få tanken till att, hur räddningstjänsten ska komma förbi då det handlar om liv eller död. Busschaufförer blir stressade, bilförare stressade, räddningstjänsten i utryckning stressade. Om tanken är att sänka hastighet så sker ju bara det när bussen står där. Alltså ingen bestående sänkning av farten.

LÄS MER: Demonstration på torget för öppna förskolans framtid

Framförhållning och förebyggande arbete vet alla att det är att spara pengar för framtiden.

I Öppna förskolan träffas föräldrar, barn och personal. Social gemenskap, många frågor som får svar, uppbyggnad av ett socialt nätverk där maskorna i nätet blir mindre och färre ramlar igenom.

Kostnad 200 000 kr för ett år (rätta mig gärna om den summan är fel), omhändertagen person, två miljoner per år. Här behövs det inte heller att vara atomfysiker att förstå vad som gynnar både små och stora människor i samhället.

LÄS MER: Nya protester mot förslaget att stänga öppna förskolan

En annan fråga som snurrar runt är vem eller hur det har räknats ut att gamla och sjuka människor behöver sex minuter för toalettbesök. Här pratar vi inte om individens behov utan alla klumpas ihop. För att spara pengar?

Har ni i beslutande ställning haft eller har ni någon gammal och sjuk anhörig? Tvivlar på det. Jag har det och upplever det på väldigt nära håll och det är inget jag önskar någon, varken anhörig eller den som är gammal och sjuk

Det är otroligt stressande för en vårdtagare att höra att hemtjänsten som kommer bara har sex minuter till förfogande till vårdtagaren. Förstår inte hur personalen i hemtjänsten orkar med den här stressen. Det kanske tar fem minuter att få vårdtagaren till toaletten och sedan få sitta och höra, är du snart klar för vi måste gå.

LÄS MER: Chock och förtvivlan efter förslaget om nedläggning av öppna förskolan

Hur i hela fridens namn behandlas gamla, sjuka, barn och föräldrar som behöver stöd?

Jag är i alla fall glad att jag inte röstade på er som styr i Uddevalla kommun.

Maria Bäckman

Frustrerande, ledsen och arg kommuninvånare i Uddevalla