Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lisa Kettil Socialdemokraterna Bild: Karl af Geijerstam
Lisa Kettil Socialdemokraterna Bild: Karl af Geijerstam

Hur löser ni fritidsgårdslokalerna i Munkedal?

Lisa Kettil (S): Varför fick vi inga svar från M, L och SD på kommunfullmäktige?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det kan bli så att fritidsgårdens planerade flytt stoppas, utan att det finns en annan lösning på vart ungdomarna ska ta vägen istället när de gamla lokalerna rivs. Finns det inga nya lokaler då, har fritidsgården alltså ingenstans att vara. Rivning kan ske redan nu i sommar eftersom det finns plan för byggnation av bostäder.

Detta, som vi ser det, problem, debatterades under kommunfullmäktige den 25/2. Alla närvarande partier var överens om att fritidsgården är en viktig verksamhet, men hur majoriteten tänker se till att den kan fortleva är oklart. S, C, KD och MP gjorde tydligt att vi vill fullfölja den plan som funnits, att renovera lokaler på Dingle utvecklingscentrum för att kunna flytta dit Arbetsmarknadsenhetens verksamhet, och sedan låta fritidsgården flytta till arbetsmarknadsenhetens gamla lokaler på Bruksvägen i Munkedal. M, L och SD yrkade på avslag i hela ärendet. När vi insåg att ärendet höll på att bli helt avslutat utan lösningar i de viktiga lokalfrågorna, yrkade vi i oppositionen istället på återremiss för att få en beskrivning av vilka konsekvenser en allt för lång fördröjning av renoveringar och omflytt av lokaler kan ge för verksamheterna.

Under debatten försökte vi i oppositionen få svar från majoriteten på vilken lösning de ser för fritidsgården för att ungdomarna inte ska stå utan verksamhet ens för en period, men vi fick aldrig något svar. Därför vill vi nu ställa frågan – SD, M och L, hur vill ni lösa lokal för fritidsgården de närmsta månaderna och åren?

Liza Kettil (S)

oppositionsråd i Munkedal