Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Hur sker arbetet med tillsynen i Sotenäs?

Kanske en utförlig tidrapport borde krävas

Läste med förfäran att miljönämnden i Sotenäs inte haft tid på sju år att kontrollera ett strandskyddsärende hos Örns Camping. Ärendet aktualiserades av Länsstyrelsen för åtta år sedan och ännu har inga åtgärder vidtagits från kommunens sida. Kommunchefen borde alldeles omgående tillsätta en utredning av de anställdas förfärliga arbetssituation.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Kanske en utförlig tidrapport borde krävas där de noterar i detalj allt de uträttar på sin arbetstid. Den bör också bli en offentlig handling där vi kan se om våra skattepengar används på det mest effektivaste sättet.

Läs också: Ansvarig politiker har inget svar

Tage Danielsson gjorde på sin tid en låt som hette; Va i helvet har dom för sig på banken efter tre? Jag ställer fråga: Vad i helvete har de gjort på kommunen mellan åtta och fyra under sju år?

 

Undrande skattebetalare

 

────────────

 

Svar direkt:

 

Miljönämnden i mellersta Bohuslän har under våren kartlagt campingarna i de tre kommunerna i relation till strandskyddsreglerna. Strandskyddets utbredning regleras både i lagstiftning, länsstyrelsebeslut och i gällande detaljplaner.

På en del håll pågår detaljplanering och överprövning av strandskyddets utbredning. Miljöenheten arbetar hårt för att utföra de arbetsuppgifter som enligt lag åvilar en miljönämnd. Enskilda ärenden diskuterar kommunen med dem det berör, inte i media.

 

Eva Abrahamsson (M)

Ordförande Miljönämnden i mellersta Bohuslän