Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Adam Wrafter/SvD/TT

Hur tjänar vi på invandringen?

Går det att få bekräftat att ingen kommer hit för att få tillgång till Sveriges sociala förmåner?

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Karl Heydar 29 december

LÄS MER: Man flyr inte från Syrien för svenskt försörjningsstöd

Läste en insändare i Bohusläningen skriven av Karl Heydar och tyckte flera påståenden var så absurda att de borde ifrågasättas. Det skulle vara intressant ifall Heydar tog sig tid och benade ut för läsekretsen vad han exakt menar med följande punkter:

Vi har partier i riksdagen som spär på fördomar och splittring. Vilka partier?

Går det att få bekräftat att ingen kommer hit för att få tillgång till Sveriges sociala förmåner? Du påstår att detta är en ren lögn!

Forskning visar att invandrare ej är mer bidragsberoende än andra. Vilken forskning?

Integrationsproblemen beror på fördomar och myter. Visa gärna på vilka som orsakar alla problem.

Enligt OECD tjänar Sverige på invandringen, det skulle vara synnerligen intressant att få veta vilken rapport du hänvisar till.

Om diskrimineringen på arbetsmarknaden minskade så skulle vi tjäna ännu mer. Menar du att duktigt yrkesfolk inte har en chans att få ett jobb i Sverige?

Sverige och alla andra länder har byggts upp av flyktingar och invandrare, kan du förtydliga detta och visa varifrån du fått uppgifterna? Jag personligen är så pass naiv att jag tror att Sveriges välfärd och kultur har byggts upp av hårt arbetande generationer!

Samhällsproblemen beror på de som har det bäst ställt, de lägger ner sjukhus och sänker a-kassan! Nämn gärna några av dessa grupper.

Ingen skall behöva leva i krigsområden utan demokrati och mänskliga rättigheter, detta håller nog alla med om, betyder detta att alla människor i nöd skall åka till Sverige? Nämn gärna vilka volymer du talar om och vem gör i så fall den bedömningen?

Dagens politiska klimat är hemskt i Sverige, detta påstående torde vara den enda punkt vi är överens om, fast med diametralt motsatt syn, i dagsläget är det dock svårt att skönja ljuset!

Börje Johansson