Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Folksamling. Sexuella övergrepp på festivaler löses inte med meningslösa floskler.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Hycklande godhetssignalering från Liberalerna

Hans Jonasson: De som begår sexövergrepp ska utvisas direkt.

Replik till Liberalerna i Uddevalla 8 juli Det är inte tjejerna som ska behöva anpassa sitt beteende

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Liberalerna ägnar sig åt hycklande godhetssignalering med meningslösa floskler där de skriver att ”tjejerna inte ska behöva anpassa sitt beteende”. Verkligheten är ju tvärtom att det är helt nödvändigt för tjejer, men även skötsamma killar att anpassa sig till det otrygga samhälle som liberalerna och övriga sjuklövern drivit fram.

Liberalerna vill ge sken av att sexövergreppen är ett generellt mansproblem. Och visst, om man vill ha meningslösa avgränsningar så är ju det en rimlig definition. Andra varianter är ju att kalla det ett däggdjursproblem eller varför inte ett jordvarelseproblem. Om det var ett generellt mansproblem hur kommer det sig att det inte sker sexualövergrepp i mängder av sammanhang där män samlas i stora grupper?

Liberalernas lösning är föräldraansvar, skola, civilsamhället och uppfostran över tid. Samma liberaler vill ta emot tiotusentals ensamma unga män som spelar barn. Sätta dem i klassrum, föreningar och samhälle med unga tjejer. Dessa unga män har alltså inte föräldrar som kan fostra dem, de har heller ingen skolgång där respekten för kvinnor trummats in. Tvärtom kommer de ofta från i mitt tycke primitiva kulturer, där kvinnoförtrycket är omfattande.

Så vad händer? Jo, omfattande sexualövergrepp, där invandrare enligt tidningen Nyheter idag stod bakom alla gruppvåldtäkter år 2014. Likaså visade polisen rapport om sexuella ofredanden, såväl som BRÅ:s tidigare rapporter, att invandrare är extremt överrepresenterade vad gäller grova sexövergrepp, såväl som sexövergrepp på festivaler och i simhallar.

Om man nu vill avgränsa problemet till en grupp finns det betydligt mer effektivare avgränsningar än 50 procent av befolkningen. Dessutom skulle problemet gå att lösa på några månader om man direktutvisade de som begick sexövergrepp.

 

Hans Jonasson