Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

I dag har du betalat all skatt för året

Allt som normala heltidsarbetande inkomsttagare har tjänat hittills under året har gått till skatter!

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Först nu arbetar du för egen del resten av året. Många politiker vill ha mer av din lön med nya punktskatter och höjda avgifter, gärna i miljöns namn. I väntan på det får de nöja sig med längre köer och uteblivna investeringar. Låt dig inte luras av påstående att skatter kallas skatteväxling för att ge sken av att andra skatter sänks. Det kommer inte att ske, i varje fall inte fullt ut.

Brist på personal och varor, som brist på läkemedel, är en ny metod som kan utvecklas. Uteblivna investeringar i stamnätet för el har lett till elbrist. För klena kablar mellan Norrland och södra delen av landet kräver höjda avgifter för att byggas ut. Principen är att alla nya investeringar skall finansieras med nya avgifter. Gamla avgifter har gått till andra ändamål. Det talar inte media och goda svenskar om. Erfarna politiker vet att de måste missköta landet så att problem uppstår som de senare kan lägga förslag för att åtgärda med nya skatter.

Med avveckling av kärnkraftverk kommer välkommen elbrist uppstå så att elpriset måste höjas ytterligare för inköp av utländsk kolkraft. Med skatter och brist på politisk styrning har brist uppstått som hindrar företags expansion. Det anser en del vara bra. Uteblivna jobb drabbar främst välutbildade vita människor och gynnar välbehövlig etnisk utjämning, är uppfattning bland svenska politiker.

För att markera kloka politikers ansvarstagande för miljön, kan nya avgifter komma att införas och kallas ”värnelavgift, värnplastavgift” och liknande. De kommer visa vägen för fler punktskatter i miljöns namn så att politiker kan lägga beslag på folks hela augustilön.

Jan Ivarson