Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Inte i mitt hyresområde. En hyresgäst vill ha det hundfritt.

Inga hundar på mitt hyresområde

Hyresområdena påverkas negativt av detta

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Hundägare har dålig attityd (inte hunden) som låter hunden rasta var den vill. Det är ägaren som ska bestämma var hunden rastar.

Hundägaren tycker det är ok – "vi tar ju upp efter oss" (vissa inte) – och tycker att de har gjort dagens goda gärning. Hur tar man upp diarré och kiss?

Det är handlingen, beteendet som är äckligt att se, när hunden skiter, pissar på busskurer, planterade buskar, gräsmattor, lyktstolpar som fräts sönder och välter utanför våra väggar där vi bor (hyr). Jag är inte intresserad av att se detta.

Ingår det i den dyra hyran? Barn leker, springer och cyklar där ni rastar och ni rastar inte vid ert område utan går till alla andras. Även ickeboende använder hyresområdena till rastning. Ni är inte så många, men ni tar stor plats på andras bekostnad. Ut och skit i naturen och ta med påsen hem. Förstår ni inte vilket ansvar ni har?

De som förstår vad det innebär att vara hundägare – heder åt er. Hyresområdena påverkas negativt av detta och det vill väl inte ledningen? Dålig reklam – för det som göms i snö kommer upp i tö. Ska det vara så dålig miljö?

Skylta rastförbud och även förbud för lösa hundar på hyresområden. Pissar vi människor ute får vi böter. Vad är skillnaden? Båda görs / tillåts av människor. Båda beteenden ska ha böter.

mvh

Hundvän