Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ingen brist på vatten i Gårvik

"Fastighetsägare kan idag både bygga nytt och bygga ut"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Per-Arne Brink

I sitt svar till Gun Carlsson om vatten och avlopp till Gårvik påstår Per-Arne Brink att det som hindrar fastighetsägare på Gårvik från att bygga ut är dåliga avlopp och brist på vatten.

Detta är helt missvisande. Kommunen har faktiskt aldrig undersökt och aldrig visat att det är brist på vatten på Gårvik. När det gäller avlopp är det den enskilda fastighetsägaren som är skyldig att se till att avloppet uppfyller gällande lagar och bestämmelser. Därför är det fullt möjligt att ålägga varje fastighetsägare på Tungenäset att anlägga ett eget modernt och miljövänligt minireningsverk och därmed spara många miljoner åt Munkedalsborna. Det borde Brink verkligen känna till.

Tillsynen av att fastigheterna har lagenliga avlopp faller på kommunen och dess miljönämnd, Miljönämnden i mellersta Bohuslän, i vilken Brink är vice ordförande.

Fastighetsägare kan idag både bygga nytt och bygga ut om man följer bestämmelserna i gällande detaljplan eller begär undantag för detta hos byggnadsnämnden, där Brink är ordförande.

Det finns ett antal exempel på fastigheter på Gårvik som har fått sådana byggnadstillstånd och som både byggt större och byggt helt nytt. För detta krävs inte något dyrt kommunalt va-nät.

Munkedal Vatten AB har många viktigare saker att fokusera på, som att bygga om det föråldrade va-nätet i centrum och på Stale för att undvika en upprepning av översvämningarna som drabbade kommunhuset med flera 2014. Där gör skattepengarna bättre nytta!

Irriterad Munkedalsbo