Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Invandrare gör att hemtjänsten fungerar trots Coronaviruset

"En gigantisk svensk sköld mot coronavirusets framfart"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Timvikarier inom hemtjänsten i Uddevalla kommun är till stor del unga invandrade män. Påfyllningen från just denna grupp har framförallt skett de senaste åren. Varför det är just dessa som idag söker sig till hemtjänsten vet jag inte, men ett är säkert. När Coronaviruset allt mer kommer pressa hemtjänsten månaderna vi har framför oss – är det dessa unga, invandrade män, som tillsammans med den mer erfarna personalen, kommer skydda alla Sveriges pensionärer.

Sverigedemokraterna har ofta spridit sin oro i debattartiklar i svensk media och i andra debattforum, med eller utan ansvarig utgivare, angående brister i moralen hos denna grupp av unga invandrade män. Oron hos sverigedemokrater angående de unga invandrade männen, har ofta kopplats samman med oron för hur svenska pensionärer ska klara sig i tillvaron. Nu kan jag ge lugnare besked till alla sverigedemokrater.

De invandrade unga männen kommer med övrig hemtjänstpersonal stå som en gigantisk svensk sköld mot coronavirusets framfart.

Under år 2020 kommer hela Sveriges vårdkedja sättas på ett prov som vi inte varit med om i modern tid. Sjuktalen hos både vårdpersonal och äldre svenskar, kommer på grund av coronaviruset öka under en lång tid framöver. Samtidigt som detta kommer antalet vårdtimmar öka. Matematiken är enkel att förstå. Den vårdpersonal som kommer vara verksam under 2020 kommer behöver jobba fler timmar och ofta längre arbetspass.

Då finns ytterligare en hoppingivande sak att säga om de unga, invandrade männen inom hemtjänsten – de ställer alltid upp och jobbar extra. Deras arbetsmoral är hög. Martin Luther hade fått en tår i ögat av den pliktskyldighet dessa unga, invandrade män visar upp – varje dag. Så till alla sverigedemokrater som oroar sig för sin gamla mamma: När din mamma blir orolig, sjuk, eller faller ensam hemma, är det inte du som kommer finns där och hjälpa henne upp. Det är sannolikt en ung, invandrad man med rötterna i Mellanöstern, med hög moral, med pliktkänsla gentemot sina medmänniskor och demokratin Sverige.

Pål Magnusson

vårdbiträde Uddevalla