Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
omfattas. Alla troende omfattas av prästadömet, skriver debattören.

”Jag är ingen homofob”

Stig Walldin svarar Ulf Wallin om synen på den kristna läran.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till

Ulf Wallin 1 augusti

Ja, Svenska kyrkan är enligt kyrkoordningen en luthersk kyrka. Men var finns då Luther i ditt påstående om det allmänna prästadömet? För enligt honom omfattas alla troende av det allmänna prästadömet.

Och tron föds och närs (=underhålls) genom kyrkan. Och det är självklart att den är öppen. Det ligger i evangeliets natur. Eftersom avsikten med evangelierna är att människor ska komma till tro. Du skriver ju själv om att ”utvecklas och växa”.

Och enligt samme Luther är Kyrkan ”där Ordet rätt förkunnas och sakramenten (dopet och nattvarden) rätt förvaltas”. Det står i Kyrkans bekännelsedokument. Detta just för att människor ska kunna komma till tro och bevaras i tron. Därför har också kyrkan också gudstjänster på hem för äldre och avsidestagna eftersom de själva har svårt att komma till gudstjänsterna.

Du påstår att FK är motståndare till kvinnliga präster. Var ser du det i vårt kyrkoprogram? Men du kanske inte har läst det? Det talar om både Gud och Jesus – som borde vara det naturligaste, eftersom han är kyrkans herre – och det är kanske för magstarkt?

Det är fruktansvärt om det skulle finnas en kristen som förödmjukar någon som tillhör hbtq-rörelsen.

Det har jag inte rätt till. Men det kan inte heller vara rätt, att man som är brukligt, buntar ihop alla som har en uppfattning som går stick i stäv med den uppfattning som nämnda rörelse företräder, till att vara homofober.

Jag är ingen homofob. Jag söker älska min nästa, därför att jag liksom andra kristna, har erfarit Guds oerhörda kärlek till oss människor.

Sedan, Ulf Wallin, är det så tröttsamt med den typ av svepande formuleringar du använder, när du talar om vad Jesus klandrar i evangelierna. Jag påminner mig ett tillfälle, nämligen fariséen och publikanen.

Så upp till bevis!

Stig Walldin

Förtroendevald för Frimodig kyrka