Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Generösare öppettider och många aktiviteter under pandemin gör att Annelie vill berömma Emaus.

Jag känner inte igen mig i bilden av Emaus

Det sista året har jag läst många insändare som handlar om att Emaus lantgård skulle ha förändrats till det sämre. Jag har bland annat läst att människor är arga över genomförda personalförändringar, vilka de upplever har resulterat i en sämre stämning på gården. Andra hävdar att det är smutsigt och stökigt på Emaus och att det är många som klagar på detta.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag har förvisso ingen kunskap om hur hästar ska skötas, på bästa sätt, men jag tillbringar mycket tid på Emaus, både tillsammans med mina barn och på egen hand då jag är ute och promenerar. Inte på någon punkt kan jag hålla med om den kritik som har framförts gentemot Emaus. Jag har inte upplevt någon försämring den sista tiden, varken vad det gäller smuts, stök eller personalens bemötande. Tvärtom har jag upplevt att nuvarande personal är genuint intresserade av både djur och besökare och man möts alltid av en varmt leende och ett hej. Min dotter och hennes kompisar besöker ofta gården på egen hand och de har själva kommenterat att alla i personalen är väldigt snälla mot dem.

LÄS MER: Heta känslor när politiker mötte barn om Emaus framtid

I stället anser jag att mycket har förbättrats det sista året. Som exempel kan de generösare öppettiderna nämnas. Dessa möjliggör besök på gården efter förskola eller skola, något som inte varit möjligt tidigare. På kommunens hemsida kan det dessutom läsas om många nya aktiviteter som är på gång, till exempel ”lantgårdsfredag” och ”hästhäng”. Under rådande coronapandemi har Emaus dessutom anordnat flera aktiviteter, anpassade till Folkhälsomyndighetens restriktioner. Visst kan det upplevas som begränsningar i jämförelse med den tidigare "normala" vardagen men i jämförelse med andra liknande verksamheter erbjuder Emaus långt mycket mer. Att vi alla får ”offra” något litet i denna globala kris menar jag är det minsta man kan begära av oss som medmänniskor.

Sammanfattningsvis vill jag alltså framföra att vi är många som är nöjda med Emaus lantgård och som tycker att verksamheten sköts alldeles ypperligt, både då som nu!

Annelie

Fler insändare om Emaus:

LÄS MER: De flesta inser att något är väldigt fel på Emaus

LÄS MER: Emaus är viktigt för både barn och vuxna

LÄS MER: Ologiska förklaringar från ansvariga

LÄS MER: Ska barnen gå miste om glädjen på Emaus?

LÄS MER: Emaus har satsat på en öppen och ansvarsfull verksamhet under pandemin