Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jan Ivarson Bild: Privat

Jag kanske borde ha skrivit annorlunda

Jan Ivarson: De vänsterliberala saknar svar på migrationens problem

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Lennart Hansson samt Yngve Johansson

LÄS MER: Hur uttrycker du dig, Jan Ivarson?

Bohusläningen har publicerat ett antal insändare av mig. En del har varit kritiska till migrationspolitiken. De har upprört folk med vänsterliberala åsikter. De är inte vana vid att sådant får komma till tals i media.

LÄS MER: Låg debattnivå och för lite fakta

Det har upprört att jag skrivit att kriminella bör rensas bort ur samhället. ”Rensa bort” har upprört om personer som begått våldtäkter. Borde kanske skrivit ”lyfta bort kriminella från gatan” ungefär som professor G W Persson sagt. Våldtäktsmän är kriminella.

Jag delar mina kritikers åsikter om att man skall vara aktsam med orden. Det behöver inte strikt innebära att uttryck som missbrukats i andra länder i andra tider, är förbjudna i svenska språket och jag har inte läst Mein Kampf.

Jag har frågat om jordbrukare är tvungna att år efter år köpa utsäde med stor andel ogräs. Jag hade kunnat använda andra exempel för att undvika ordet ogräs, som om konsumenter år efter år av sociala hänsyn måste köpa undermåliga bilar eller TV-apparater.

Då det gäller människor tycks vänsterliberala mena att goda svenskar är skyldiga att acceptera inflöde av människor som skapar utsatta områden, kriminalitet och sociala problem. Så är det inte i övriga nordiska länder. Mina kritiker frågar efter fakta, som om medias dagliga brottsrapportering är otillräcklig. De anser vi ska tycka synd om unga män som flyr sitt land och lämnar kvinnor och barn. I Sverige har vi med ”Krigsmans erinran” förklarat det omvända. Unga svenska män är skyldiga att försvara sitt land med sina liv.

Vänsterliberala bör med väl valda ord beskriva hur de vill komma tillrätta med våldtäkter och annan kriminalitet deras migrationspolitik medfört. Där är de bekvämt tysta och vill att andra skall komma lösningar som de kan kritisera. De bör fundera över om det är mer olämpligt att använda ord som rensa, än att ständigt jämföra svenskar med åsikter de ogillar med historiens värsta förbrytare.

Jan Ivarson