Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Jag ser ett stort engagemang hos personalen

Catharina Bråkenhielm (S): Påståendet att ingen vill ta en diskussion med personalen är inte sant.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Elisabeth Engelsen 12 december-18

Elisabeth Engelsen ondgör sig över mig ”människan”, en människa hon aldrig någonsin varit i kontakt med endast utifrån en artikel i tidningen. Jag kan nog ändå dela en del av upprördheten utifrån den artikeln om man har den som enda fakta bas. Även jag blev upprörd när jag läste texten.

Det handlar om en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg där en vårdtagare inte har fått bytt sin blöja utan tvingats ligga i den med avföring. Detta är inget annat än förkastligt men att få till det som att jag skulle tycka att all personal är försumliga är att tala osanning. Tvärtom förtydligar jag att vi har en mycket bra personal.

Att man kan läsa att jag inte har en aning om vad den Nationella värdegrunden innebär är ju så klart upprörande men som ansvarig för äldrefrågorna för Sverige i Sveriges riksdag under tolv år är jag fullt insatt i den och har dessutom varit med och beslutat om den. Min kommentar till journalisten var att jag inte vet hur man rent praktiskt arbetar med den i varje personalgrupp då det inte är en politisk fråga, det resulterade i att det i texten står att jag inte har en aning om vad det handlar om.

Vad som är viktigt att veta är skillnaden mellan rollen som politiker och anställd i verksamheten. Politiker uppdraget innebär inte att i detaljnivå lägga sig i hur man utför sina arbetsuppgifter vare sig som chef eller som vårdpersonal.

Jag har under hösten varit ute med hemtjänstpersonal och fått se ett stort engagemang och bra och proffsigt arbete.

Påståendet att ingen vill ta en diskussion med personalen är inte sant. Jag har pratat med väldigt många både enskilt och i grupp. Ett möte har önskats av företrädare för delar av nattpersonalen och det har vi självklart sagt ja till och det är bokat den 18 december. Ett möte som man från din/er sida inte längre vill komma på men vi finns där.

Jag får många samtal från personal anställda inom vården och alla har inte samma uppfattningar om förändringarna utan tycker att det är något positivt.

För att få till ett bra samtal och förståelse för varandras arbetsuppgifter så kommer man bra mycket längre genom en god ton och en dialog med respekt. Jag finns att nå både per telefon och kommer gärna till önskade möten och träffar.

Catharina Bråkenhielm

Ordförande Socialutskottet Orust