Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten är kritisk till både Skatteverket, facket och sin arbetsgivare för bristen på information kring skatteregler. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT
Skribenten är kritisk till både Skatteverket, facket och sin arbetsgivare för bristen på information kring skatteregler. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Jag tvingas betala orättvis skatteskuld – ställ krav på din arbetsgivare

Jag har till min stora förvåning fått en skatteskuld på närmare 110 000 kronor! Jag har arbetat som hantverkare i 24 år och alltid skött mig på alla sätt och vis.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Min arbetsgivare och chef har haft firmabilar som vi arbetat med och alltid ställt på arbetsplatsen efter dagens slut. Skatteverket har nu beslutat att förmånsbeskatta företaget, men även mig som privatperson!

Enligt skatteverket ska vi ha brustit i körjournaler trots att jag skrivit en journal. Det är graverande att jag under alla mina år inte fått någon information om vilka regler som tydligen gäller. Från vare sig Skatteverket, min arbetsgivare eller facket, som jag givetvis trott ska skydda oss.

Så nu står jag och min familj med en skuld på stora belopp som ska betalas in på 30 dagar, annars skickas det till kronofogden. Min arbetsgivare tar inte på sig skulden som han borde göra, då jag anser att ägaren är ansvarig för företagets fordon. Han har dessutom inte informerat oss om vilka regler som gäller. Orimligt att jag som anställd ska stå som ansvarig då jag aldrig haft möjlighet att ens göra rätt!

Jag vill nu varna alla som är i en liknande situation som jag. Ställ krav på att din arbetsgivare ska ta större ansvar, facket samt att Skatteverket ska informera så att man har möjlighet att skydda sig. Det borde vara arbetsgivarens ansvar att sköta sina fordon och informera om villkoren som gäller!

Skuldsatt hantverkare

LÄS MER: Skattesystemet är inte rättssäkert