Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

ARKIV.040109. Moderna postlådor i port i flerfamiljshus. Foto: Hasse Holmberg. Kod 96 COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN Bild: Hasse Holmberg

Jag vill inte hämta tidningen i min postbox

Nu måste jag klä mig och vattenkamma håret för att få tag på papperstidningen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Så har Bohusläningen ännu en gång försämrat för sina prenumeranter, denna gång för oss som bor i lägenhet med postboxar i entrén. Förra gången var det de som inte bodde centralt, där tidningen nu skall delas ut av posten. I brevet som kom står att från och med 2 april kommer inte tidningen att delas ut vid hållaren intill lägenhetsdörren utan i postfacket. Detta innebär att man på morgonen få klä och vattenkamma sig för att gå ner till postfacket. Idag kan man bara öppna dörren i pyjamasen och hämta in tidningen.

Man skyller på att det är för stora kostnader att dela ut som idag, då abonnenterna blir färre, och måste ändra av den orsaken. Kanske skulle ni analysera varför det blir färre som har papperstidningen eller ändrar till e-tidning! Ser man hur den har utvecklats senare tid så har bilderna blivit enormt stora, täcker en och en halv sida och det är flera dito i varje tidning. Exempelvis i onsdagens tidning, en bild på vattnet i simhallen! Det är visserligen samma material på nätet men det upplevs inte på samma sätt. Vidare under familjenytt är det oftast någon, för den stora allmänheten, helt okänd person, oftast från Stockholm.

Riks- och utlandsnyheter har tenderat att expandera. Jag tror inte det är detta man vill läsa utan mera lokalt material (riksnyheterna kommer i radion varje timma). Journalistiken har verkligen förändrats över tid. Många artiklar har man dessutom redan läst i Göteborgs-Posten på söndagen. Här tror jag ni finner orsak till varför fler ändrar / avslutar sitt abonnemang.

Nu får jag välja e-tidningen så får vi se, men det är svårt som en insändare skrev i ondagens tidning att lösa korsord och sudoku på läsplattan. Denna förströelse på morgonen är för oss halva nöjet!

Kanske får jag avsluta abonnemanget efter 50 år som kund, nu får jag ett “prövoår”

T Cragell