Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En kvällsöppen jourcentral ökar tryggheten för de som behöver en bedömning och minskar besöken på Näl, skriver Socialdemokraterna. Bild: Stefan Bennhage
En kvällsöppen jourcentral ökar tryggheten för de som behöver en bedömning och minskar besöken på Näl, skriver Socialdemokraterna. Bild: Stefan Bennhage

Jourcentralen minskar besöken på Näl

Uddevallapartiet har tidigare här fört debatt kring öppettiderna på jourcentralen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Då Uddevallapartiet inte har plats i regionen som förtroendevalda så förtydligar vi med att det var vi, Socialdemokraterna, som yrkade på samma öppettider som innan när man ville minska öppettiderna för jourcentralen i Uddevalla, vilket också beslutet blev.

Ja, varför gjorde vi det kan man undra, men det handlar till största delen om trygghet. Trygghet för de som behöver en bedömning även om det kan vara klockan 23.00.

Det är sant att en röst på Socialdemokraterna är en röst på den nära vården. Samverkande sjukvård och mobila team är framtiden som vi ser det. Digitala lösningar är även det en möjlighet som vi behöver bli bättre på att nyttja för att klara framtidens utmaningar.

Framtidens sjukvård står inför stora utmaningar då demografin visar att vi kommer behöva mer vård än i dag då gruppen vårdbehövande, främst äldre ökar mer än gruppen i arbetsför ålder. Så vi måste bli effektivare och mer specialiserade.

Inte att de anställda ska spring fortare utan att vi måste hitta nya sätt klarar vården utifrån behoven. Jobba med förebyggande insatser från tidiga åldrar till livets slut. I samverkan mellan stat, region och kommun.

Därför yrkade vi på fortsatt öppet.

Vi socialdemokrater har en strategi gällande vårdens utveckling genom hela kedjan. Riksdag, region och kommun. På detta sätt kan vi ställa om och nå framgång för att klara omvårdnaden utifrån behoven.

En röst på Socialdemokraterna är en röst för en sammanhållande strategi i denna riktning som ni själva verkar dela, och då ni inte finns som parti i regionen och har något inflytande tackar vi för att Uddevallapartiet stöder vårt yrkande i frågan och inriktning i allmänhet.

Mats Wiking (S)

riksdagsledamot, Trollhättan

Annica Erlandsson (S)

regionpolitiker, Kungshamn

Stefan Skoglund (S)

kommunpolitiker, Uddevalla