Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

BARSEBÄCK 2016-08-09 Barsebäcks kärnkraftverk vars sista reaktor stängdes av 2005. De nedsläckta vattenbehållarna som innan gav ett blått sken. Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Kärnkraften är helt nödvändig för framtiden

Ska våra elbilar gå på el kommer det att behövas extra mycket el

Nu visar det sig att Miljöpartiet och våra gröna vänner är helt fel ute med sina påståenden om hur man skall minska klimatpåverkan i framtiden. Enligt FN:s klimatpanel, som kom ut för några veckor sedan, uppges att för att sänka skadliga utsläpp krävs att det byggs ett kärnkraftverk om dagen i världen framöver och att det är kärnkraften som är den absolut renaste miljösatsningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Idag finns det planer på att bygga 2240 nya kolkraftverk i världen, merparten i Kina och Indien. En rejäl utbyggnad av kärnkraften måste ske och det är bara kärnkraften som kan ersätta de fossila bränslena. Ska våra elbilar gå på el kommer det att behövas extra mycket el och elbilar är nödvändiga för att avvärja klimathotet.

Ett exempel på klimatproblem: Näthandeln där transportkostnaden och emballaget är ett stort klimatproblem.

Vattenfalls vd anser att vindkraften är den kraft som skall klara elkraften i framtiden. Hans åsikt är politisk grundat och inte vetenskapligt. Vi borde ha opolitiska företrädare på så viktiga poster.

Idag har vi bara Sverigedemokraterna och KD som förordar, att vi ska satsa på kärnkraftverken i framtiden helt i enlighet med FN:s klimatpanel.

Jan-Eric Andersson