Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Informationsmötet i januari.
Informationsmötet i januari.

Kampen mot Stenens Hus är inte över

Nya listor har lagts ut och jag förväntar mig ytterligare stöd.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Efter Sotenäs kommuns informationsmöte den 23 januari tyckte jag inte, att jag fick ett klart svar på vad kommuninvånarna har för åsikt om den planerade byggnationen av ”Stenens hus” på Udden i Hunnebostrand. Endast 371 personer hade svarat på kommunens enkät där det inte fanns någon möjlighet att svara ett klart NEJ till detta bygge.

Jag lade ut protestlistor över hela samhället samt på Solliden och Tumlaren med rubriken ”Jag protesterar mot all byggnation på Udden (Hästedalen), Hunnebostrand”. Idag den 6/3, efter knappt 4 veckor, har 755 personer skrivit på listorna. Inte bara folk från Hunnebostrand, utan från alla närsamhällen till Orust – Göteborg – Malmö och till och med från Australien! Det sista kräver kanske sin förklaring: När min väninnas familj kommer på besök från Australien, är det första man gör, man besöker Udden. För dem är detta något alldeles unikt. Stora byggnader har de nog av hemma i Sydney!

Självklart är inte kampen inte slut ännu! Nya listor har lagts ut och jag förväntar mig ytterligare stöd. Den första omgången listor har nu lämnats till Sotenäs kommuns kultursekreterare Carl Forsberg, så att arbetsgrupperna får en inblick i, hur vi kommuninnevånare tänker.

Jag fick ett väldigt intressant förslag häromdagen av en kvinna, som stod och skrev på en av listorna. Hugg in i berget (något för Pål Svensson kanske) en stenhuggargubbe som arbetar med stenen – och en belysning på honom. Då behövs inget ”Stenens hus” – iallafall inte på Udden!

En underbar dag med vårkänning – gick jag som vanligt – med min hund utmed Udden. Inte en krusning på vattnet, inte ett enda ljud! Var upplever man något sådant?

Tack för ditt stöd!

Maggan Ekdal

PS. Har du ingen möjlighet att skriva på någon av listorna men ändå vill vara med och protestera – maila mig till [email protected] och ge mig din ”fullmakt”, så skriver jag på för dig på en särskild lista, där redan 40 personer har anmält sig.