Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kan man tillämpa Kanadas visdom?

Roger Johansson (L): Det är möjligt att det finns visdom i Toronto, men osannolikt att den finns i Trollhättan.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kritiken mot att tre politiker och fyra chefstjänstemän från Uddevalla kommun varit på studieresa till Kanada rasar. Huvuddelen av kritiken utgår i från att resan varit onödig, dyr eller fördold nöjesresa. Upprörande anses vara att deltagarna varit på hockeymatch i NHL-serien för svindyra biljetter.

Visserligen betalade de privat, men det är bara ett sätt att dölja att skattebetalarna stått för fiolerna, enligt en insändare i Bohusläningen. Logiken i anklagelsen är inte helt enkel att förstå.

Jag tillåter mig att tro att all mänsklig kunskap, erfarenhet och visdom inte koncentrerats till Uddevalla. Den kanske finns att hämta även i Lilla Edet (långsökt, jag vet), Trollhättan (osannolikt) eller Toronto (möjligt).

Om resan varit värd priset återstår att se. Avser Gahnström (V), Sandberg (S) och Jacobsson (KD) nu dra lärdom av kanadaresan, verka för ett poängsystem för att avgöra vilka ekonomiska migranter som ska tas emot, införa ett kvotsystem för flyktingar och vägra ta emot ensamma män?

Det är ju det kanadensiska systemet. 17 000 kronor per deltagare är billigt om värdet av resan innebär besparingar som är betydligt större.

Roger Johansson (L)

Uddevalla