Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skred. Kommunen äger sedan tidigare intilliggande mark där Ljungskile segelsällskap har sin verksamhet. Där ­råder också skredrisk.

Kan någon tala Uddevalla kommun till rätta?

"Hör själva hur dyrt och dumt det låter"

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Nu är vi många som är upprörda och besvikna över Uddevalla kommuns, läs samhällsbyggnadsnämndens, ofokuserade inkompetens.

Våra barn vittnar dagligen om hur oerhört trångt det är på såväl Ljungskileskolan som på Linnéaskolan. Överhuvudtaget finns det en hel del synpunkter och önskemål beträffande kommunal service från oss som bor i Ljungskile. Bygg snarast en gång- o cykelbana eller åtminstone en trottoar till ridklubben/tennishallen/Skarsjövallen.

Läs också: Kommunen köper mer mark - och fler utgifter

Istället köper kommunen tomtmark för sju miljoner där Ljungskile Trä tidigare låg, helt utan någon plan för dess användning! Ytterligare många skattemiljoner kommer att krävas innan befintlig fastighet är riven, kajkanter är rassäkrade och marken är förberedd för ”att utveckla verksamheter för friluftsliv”. Hör själva hur dyrt och dumt det låter.

Det känns ogenomtänkt att felprioritera kommunens resurser på det här viset. Var vänlig och använd 40-60 miljoner (?) till något bättre än till ett hopplöst markområde. Samhället har mer nytta av en i närtid uppförd idrottshall/multiarena/utegym som skapar en meningsfull fritid för barn och ungdomar och säkert delvis betalar sig genom minskad skadegörelse.

Läs också: Kommunen köper mer mark - och fler utgifter

Vi förväntar oss att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige river upp samhällsbyggnadsnämndens beslut och därmed inte godkänner köpekontraktet.

 

Pragmatiska föräldrar i Ljungskile