Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Toronto Maple Leafs. Det var helgdag i Canada, Uddevalladelegationen gick på hockey.

Kommuner måste undvika utlandsresor

Nyttan med denna resa är för mig helt obegriplig

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Att politiker trots allt väljer att stå för lite kostnader privat är naturligtvis positivt istället för att låta skattebetalarna stå helt för notan. Men nyttan med denna resa är för mig helt obegriplig. Man reser över ån för att hämta vatten skulle man kunna säga. Det som Kanada gjort bygger på rent ”bondförnuft” och dessa idéer borde väl kunna presteras av förtroendevalda utan att resa tvärs över Atlanten. Att briljera med att man bott på mellanklasshotell och privat stått för kostnaden att kolla på NHL, visar vilket förakt man har mot gemene man. Man får resa, hotell, måltider betalt av skattebetalarna och förmodligen är det många Uddevallabor som skulle tacka ja till att besöka Toronto och se NHL under sådana förutsättningar. Jag kan till och med tänka mig detta på obetald tid, för ja just det man hade ju lön och traktamente också.

Den ansvarige som godkänd resan visar också förakt genom att göra en liknelse med att det ibland går att hitta billigare resa till Kanada än till Umeå. Det är förvisso helt sant men likförbaskat en löjlig jämförelse. Han försvarar en mjukstart efter flygresan så att man hämtar sig efter ett resdygn. Jag lovar att man klarar sig utan denna vilodag om man åker till Umeå, så din jämförelse är inget annat än rent nonsens. Räkna in vilodagen i flygpriset så får du leta resten av livet efter en biljett till Kanada som är billigare än Umeå. Det framgår också i tidningen att den första dagen var betald ledighet fram till 19,00 då en NHL-match stod på schemat. En NHL-match kan väl knappast hamna på schemat utan det var på sin fritid man valde detta, för man hade ju betalt biljetterna själva. Vilken tur att det var just en NHL-match på denna första dag, nu när man hittat en sådan billig resa.

Ansvarig säger att så länge inte kommunens kostnad ökar är det ok med att en tjänsteresa övergår till en privat resa. Tänk vad bra att få resan tvärs över Atlanten tur och retur betald av kommunen och sen när man är där, passa på och ta en veckas semester. Det är därför ännu viktigare för kommuner, landsting och stat att undvika liknande resor, eftersom dessa bekostas via skattsedeln.

Det framgår att sex veckor efter resan har endast en person lämnat in sin reseräkning. Vi pratar om förtroendevalda personer som är med och fattar beslut om hur kommunens pengar skall användas och dessa har inte sex veckor efter en tjänsteresa lämnat in sina reseräkningar. Fullständigt oacceptabelt i mina öron.

Varsågod från skattebetalare