Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kvalitetsgaranti. Många vikarier inom vården saknar en vårdutbildning.

Kraven är obefintliga för att få jobba

Debatt: Vi tar in skolungdomar som inte vill arbeta inom vården

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Självklart ska ingen människa i vården bli slagen och kränkt. Det handlar inte om mod när man anmäler en sådan här sak. Det handlar om självklarhet och respekt för den drabbade att stoppa ett sådant uppförande. Ingen ska se på när någon annan kränker eller slår en människa utan att säga ifrån.

Det kan säkert finnas anledningar till varför en anställd gör på detta sätt. Oavsett varför, ska den anställde genast plockas bort från sitt arbete. Den som beter sig på detta viset har inte i vården att göra. Det spelar ingen roll hur pressad eller stressad man är i sitt jobb med människor. Det får aldrig hända. Det är oacceptabelt!

Läs också: Det ska inte vara modigt att anmäla

Jag läste i Karl af Geijerstams ledare i Bohusläningen att äldreomsorgschefen Marion Vaern understryker att Uddevalla kommunen inte sänker kraven på personal. Det förvånar mig mycket, måste jag säga. Jag har jobbat som undersköterska i hemtjänsten i snart 30 år, och kraven på personal kan diskuteras.

Läs också: Vikariebrist i hemtjänsten

Titta nu bara på alla semestervikarier som kommer in och ska jobba för oss i sommar. Hur höga är kraven på dessa? Inte särskilt höga kan jag säga. Enligt min chef har det varit väldigt svårt att få tag på vikarier till denna sommar i hela Uddevalla kommun. Då kan ni förstå själva vad det är för vikarier vi får.

Det är ofta skolungdomar som inte ens tänker arbeta i vården i framtiden. De tar jobbet bara för att det är lätt att få arbete där och för att det inte ställs några högre krav. Det anställs alldeles för många olämpliga personer i vården i dag, både yngre och äldre. Så jag måste säga att kraven är obefintliga, oavsett vad statistiken säger.

Kommunen kan inte hålla sig med höga krav för då skulle vi inte få en enda att jobba i vården. Om ni visste så många det är där ute som jobbar i vården och som inte har en aning om hur en dement eller psykiskt sjuk människa fungerar. Jag kan tala om att det är alldeles för många. Det måste till högre löner och utbildning för att det ska bli status i detta yrke.

Jag har turen att arbeta i en grupp med mycket kompetent personal där flera också mycket duktiga ungdomar arbetar. Vi har en mycket bra chef. Många grupper här i Uddevalla och även inne på boenden har tyvärr både okunnig personal och dålig chef.

Läs också: Chefen: ”Otur att drabbas två gånger”

Vill också påpeka det för våra politiker som pratar så gott om reflektionsmötena vi har då och då, att tyvärr är inte timanställda och vikarier med på dessa möten, de hade behövt det lika mycket som vi fastanställda.

Vad jag vill säga med detta är, att om kommunen och politikerna tog sitt ansvar att inte sänka kraven på utbildning och så vidare för personal, utan tvärtom höjde den så kanske vi hade sluppit sådana här händelser som den stackars Maj råkade ut för.

 

Elene Hjelm

Undersköterska i hemtjänsten

Kommentera artikeln på Facebook: