Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gullvivan i Fiskebäckskil på Skaftö

Kritiken mot kommunen måste få framföras

Man får ha den åsikten att chefer och tjänstepersoner inte sköter sitt jobb.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Svar till insändaren Det måste bli en sansad debatt om Gullvivan

LÄS MER: Det måste bli en sansad debatt om Gullvivan

Jag anser definitivt att det var Leif Schöndell och Jan-Olof Johansson som satte den låga debattnivån i fallet Gullvivan, genom det nedsättande ordval och det sätt de uttryckte sig på gentemot de medborgare som kritiserade stängningen. Det de skrev i svepande ordalag, om alla som inte ansåg att det var befogat med en stängning, var i klartext att dessa kom med hot och ryktesspridning. Inget av detta har varken förr eller senare, så vitt jag vet, verifierats med fakta. Den överlägsna ton som kommunledningen gav uttryck för fick mig att känna att jag måste skriva något så att de förstår hur deras artikel kan tolkas (Läs också på om Platon och Sokrates!).

Personligen försökte jag hålla mig till fakta och inte komma med några svepande formuleringar visavi Gullvivans stängning.

LÄS MER: Oacceptabelt med hot mot förtroendevalda

Att kommunledningen går ut till medborgarna på detta förödmjukande sätt visar, menar jag, på bristande omdöme och liten eller ingen förståelse för den frustration både anhöriga och andra invånare på Skaftö ger uttryck för.

Att nu återigen gå ut som Leif Schöndell och Eva Andersson gör, utan att först be om ursäkt för debaclet med den tidigare debattartikeln, som verkligen inte var sansad och troligen skrevs i affekt, det är inte acceptabelt! På den chefsnivån bör man veta bättre och ha bättre omdöme!

LÄS MER: Som politiker får man acceptera hårda ord

Se citat från Leifs och Evas artikel: "Under de här tre månaderna har ständiga påhopp och nedsättande kommentarer publicerats (Var?). Det mesta som skrivs går ut på att starkt kritisera och skapa en bild av att tjänstepersoner och olika chefer enligt skribenten har gjort fel bedömningar och misskött sitt arbete". Vilken skribent åsyftas? Är det en speciell?

LÄS MER: Frågan om äldreboendet på Skaftö är illa skött

Självklart har man rätt att kritisera och man får ha den åsikten att chefer och tjänstepersoner inte sköter sitt jobb. Det är inte straffbart att ha en annan åsikt än kommunledningens! Åtminstone ännu så länge kan man både kritisera politiska beslut och annat man kanske inte gillar.

Från en kommunledning skall man kunna begära att de är försiktiga med ordval och åsikter innan de skriver insändare! Om man med påhopp och ryktesspridning syftar på asociala medier såsom Facebook och Twitter så anser jag att man skall hålla sig för god för att överhuvudtaget läsa vad som skrivs på dessa sajter och definitivt inte kommentera dem! Gör som Margot Wallström, hon varken brydde sig eller svarade på sådant hon inte gillade! Låt Donald Trump härska ensam på Twitter och Facebook!

Bengt Johansson