Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Emil Langvad/TT

Kritiken mot Postnord är orättvis

Vi måste anamma ny teknik som ersätter brev

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Erik Lindhs inlägg angående Postnord

LÄS MER: Ni har väl inte lediga helger på Postnord?

Erik Lindh beskriver i sitt inlägg en ganska gammaldags syn på skriftlig kommunikation. Brevförsändelserna i Sverige har, och fortsätter att, minska drastiskt. Det ”manuella” brevet har ersatts av mail och andra digitala former för att befordras. Det är då självklart att Postnord måste anpassa sig efter den nya verkligheten – bland annat genom att ändra brevflödet och anpassa sina kostnader.

Det Erik Lindh beskriver, bland annat viktiga brev från myndigheter som skall besvaras inom en kort tid, torde hänskjutas till promille av de brev som verkligen måste postas. Det finns många alternativa sätt att klara svarstider till myndigheter: mailsvar, inscannade dokument som kan mailas samtidigt som originalbrevet läggs på brevlådan, viktiga brev kan rekommenderas med spårbarhet etcetera.

Som exempel på nya sätt att kommunicera är den digitala brevlådan Kivra som ett antal myndigheter använder sig av idag. Det fungerar alldeles utmärkt att få handlingar/information den vägen utan att det kommer i brevform i postlådan.

Min point är: om inte Postnord skall dras med miljardförluster i framtiden så måste vi anamma ny teknik och inse att det är en ny värld vi lever i, och att våra brev tar andra vägar än via postlådan.

Jag tycker att Postnord får oförtjänt mycket kritik.

Eddie Hansson

Uddevalla