Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

STOCKHOLM 20180408
Många stockholmare har lagt ut blommor vid Åhléns City, de nya stenlejonen och på trappan vid Sergels torg med anledning av årsdagen av terrordådet 7:e april 2017 på Drottninggatan i Stockholm.
Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090 Bild: Claudio Bresciani/TT
STOCKHOLM 20180408 Många stockholmare har lagt ut blommor vid Åhléns City, de nya stenlejonen och på trappan vid Sergels torg med anledning av årsdagen av terrordådet 7:e april 2017 på Drottninggatan i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090 Bild: Claudio Bresciani/TT

Kungsgatan behöver terrorhinder

Rena autobahn för någon med onda avsikter att göra stor skada.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Jag går på Kungsgatan varje dag till och från mitt arbete och är förvånad över hur kommunen sköter delen ovanför torget. Det kan inte vara kul att vara näringsidkare på den delen, eller i city överhuvudtaget för den delen. Jag hoppas innerligt att även den delen kommer att renoveras som den nedre delen.

Alla minns med skräck 7 april 2017 med terrordådet i Stockholm där en terrorist körde ihjäl 5 personer och kunde mördat fler om bomben exploderat som han hade med sig. De flesta städer gjorde en utredning efter detta och byggde upp hinder på dessa inre gator där det är mycket folk i rörelse.

Nu kan man i och för sig inte anklaga Kungsgatan i Uddevalla för att ha en massa folk som shoppar, men oavsett det så är det en stor skam att Uddevalla kommun ännu inte efter snart två år satt upp något som helst hinder från övre Kungsgatan till torget där det är rena autobahn för någon med onda avsikter att göra stor skada.

Sverige idag klarar inte av att skydda sina medborgare längre det vet vi sen länge, men simpla saker som att sätta upp fordonshinder på en gata borde även Uddevalla kommun klara av och då menar jag inte några små blomkrukor. Om det är inkompetenta politiker eller tjänstemän som det beror på ska vara osagt, men nonchalans och respektlöst är det iallafall.

Förbannad