Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vilseledande? Pridetåg i Stockholm.

Kyrkan ska vara ett ljus och salt i världen

Bibeln hävdar, att ”man måste lyda Gud mer än människor”

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det är lätt att bli rikskändis i Sverige. Jag blev det över en natt genom att tydligt ifrågasätta RFSL:s mål, moral och arbetsmetoder.

Biskop Per Eckerdal gick för några år sedan med i Regnbågsparaden, ett pridearrangemang, i Göteborg och uppmanade andra att göra detsamma. Många bekännande kristna reagerade kraftfullt mot detta utspel. Åtskilliga blev djupt sårade. Vem avgör om ett sådant deltagande och en sådan uppmaning visar mindre brist på dåligt omdöme än att skriva en artikel som är kritisk till hbtq-kulturen?

Konfirmander och andra deltagare i Bro och Brastads församlingsverksamhet känner inte igen kyrkoherde Torbjörn Edebol i massmedia. Edebol är en stor försvarare av äktenskapet mellan man och kvinna, viger inte samkönade par och ställer sig inte bakom vår tids många, tillfälliga och lösaktiga sexuella förbindelser, som RFSL uppmuntrar till.

Det finns starka skäl för att anklaga RFSL för lössläppthet om man läser hemsidor och annat. Så här skriver RFSL:s ungdomssida om bra sex: ”Så länge det finns en ’bra-känsla’ i kroppen kan det inte vara dåligt eller fel, oavsett hur många du har sex med, vilka kön de har, hur ni ligger med varandra och om ni är kära i varandra eller inte.”

I samhället är det vanligt att människor med makt bugar uppåt och sparkar neråt. Bibeln hävdar, att ”man måste lyda Gud mer än människor”.

Alla människor är lika mycket värda. Jag har flera homosexuella vänner och är inte homofob. Men det är viktigt att skilja på sak och person. Man kan respektera och visa kärlek till en människa, även om man inte delar personens livsstil.

Kyrkan ska inte vara en kopia av samhället, utan ljus och salt i världen. Den sanna kyrkan har Bibelns Jesus och Guds Ord i centrum. Anpassning efter tidsandan i ett av världens mest avkristnade länder har inte framtiden för sig.

RFSL vill att alla ska gilla, upphöja och förhärliga pridetåg. Det måste i stället varnas för deltagande i pridefestivaler. Osäkra ungdomar och andra kan lockas att dras med i något som Herren inte har avsett.

Politiker! Låt er inte längre skrämmas av RFSL och sluta att ge stora skattepengar åt denna organisation, som vilseleder så många!

Jan-Åke Karlsson

Präst i Bro och Brastad