Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ann-Charlotte Strömwall (L) Lysekil.

Lägg inte ned äldreomsorgen på Skaftö

Ann-Charlotte Strömwall (L): Skaftöhemmet Gullvivan behövs för de äldre, anhöriga och ger arbetstillfällen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till ledare 12 juni

LÄS MER: Därför är det så svårt att bedriva äldreomsorg på Skaftö

Jag anser att artikeln "Utan personal går det ej att driva äldreomsorg" innehåller självklarheter såväl som felaktigheter !

Prenumerant sedan många år på denna papperstidning läste vi inte för så längesedan om Hematologen avdelning 16 Uddevalla som också bryskt stängdes: anledning ingen personal. Så har det alltid varit då det ej finns personal. För att inte tala om barnomsorg, skola med mera som stängs av denna orsak.

Att beräkna antalet som behöver särskilt boende inom det närmaste är fel med 20 personer. Skaftöhemmet skall inte bara förse Skaftöborna med platser utan hela Lysekil. Idag finns tätortsbor på detta boende och vi vill utöka med hospiceplatser (vård i livets slutskede), som vi idag inte har i kommunen.

I kommundelen Brodalen har det bosatt sig flera "klättrar-familjer" på grund av de fina klippväggarna där. Några av dem pendlar till sitt jobb på akuten NÄL. Visst finns det de som kan pendla till trevlig och meningsfullt jobb. Så har vi i Lysekil länge haft sjuksköterskor från bemanningsföretag, varför inte undersköterskor från bemanningsföretag ?

Lägg inte ner en livsnerv som Skaftöhemmet, det är till för de äldre, anhöriga och ger arbetstillfällen.

Synd att i senaste budgetdokumentet har man skrivit att man är en kommun som "gör sitt yttersta"! för innevånarna. Jag får inte detta till att "gå ihop"!

Vänligast,

Ann-Charlotte Strömwall (L)

ledamot i Socialnämnden, kommunfullmäktige, Lysekils kommun