Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Utbildning. Kvaliteten utvärderas systematiskt, anser debattörerna.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Låga löner har inte skapat ett enda jobb i hela världen

"Utbildning är alltför viktigt för att få skötas av aktörer med största möjliga vinst som huvudmålsättning."

Replik till Gerd Andersson (L) Vänsterpartiets avundsjukepolitik är slående

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vilka mätmetoder man än använder sig av har de ekonomiska klyftorna, trots högkonjunktur, ökat i Sverige. Gerd Andersson kanske som medlem i det mest EU-fanatiska partiet föredrar EU:s fattigdomsgräns? Klyftorna ökar i Sverige även i denna mätning. Mest i hela EU.

GA:s partiledare har själv varit ute och pratat om växande klyftor. Är det också avundsjuka?

Liberalernas lösningar på de ekonomiska klyftorna är marknadshyror och sämre löner för nyanlända. Enligt liberalerna ska nyanlända ha lägre lön än minimigränsen i kollektivavtalen.

Vet GA hur låg minimigränsen är? Argumentet är att det är bättre att de har ett jobb med låg lön än att de lever på bidrag. GA kanske kan ge oss ett enda exempel på något land i världen där låga löner ger fler jobb? Vi hittar inga. Liberalernas politik leder till ännu större klyftor. Med marknadshyror och sänkta löner är det inte svårt att räkna ut.

När det gäller skolan är det anmärkningsvärt att GA inte ser skillnaden i att resa en skolbyggnad i förhållande till att driva en skola. Liberalerna i Uddevalla har en ledamot i Barn - och utbildningsnämnden . Vårt råd till GA är att ta kontakt med nuvarande ledamot för att med denne få hjälp att reda ut skillnader mellan att bygga ett hus i förhållande till att driva detsamma .

När GA efterfrågar krav på kvalitetsmätning från Vänsterns sida blir vårt råd till henne: ta dig tid att gå igenom de senaste verksamhetsberättelserna från förskolan, grundskolan, gymnasieskola och vuxenutbildning . Utmärkta exempel på det systematiska kvalitetsarbete som bedrivs i Uddevallas kommunala verksamheter. I syfte att ge våra barn, ungdomar och vuxna ännu bättre utbildningsmöjligheter. Så det du tycker att vi i Vänstern borde efterfråga är redan en självklar del av BUN:s verksamhet. Utöver detta finns Skolinspektionen, ett statligt kontrollorgan på nästa nivå som ser till att våra skolor håller måttet. Just nu är därför kvalitetsmätning av våra skolor inte en huvudfråga, snarare privatisering av vårt utbildningssystem det stora hotet. Utbildning är alltför viktigt för att få skötas av aktörer med största möjliga vinst som huvudmålsättning.

För övrigt kan vi upplysa GA om att även vi Vänsterpartister har olika storlekar på våra skor.

 

Rickard Joelsson Wallsby

ordförande

Kerstin Joelsson Wallsby

ledamot i KF

Håkan Hansson

ledamot i BUN

Vänsterpartiet Uddevalla