Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Låt advent visa väg till ett respektfullt samhälle

S-kommunalråd: Hösten 2017 har inneburit ett uppvaknande för oss alla.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi lever i ett av världens mest sekulariserade samhällen. Vi lever i samhälle där vi har högst andel yrkesverksamma kvinnor. Genom förra seklets politiska arbete har utbyggnad av barnomsorg, avskaffande av sambeskattningen, allmän och lika rösträtt, studiestöd etc inneburit möjlighet för en jämlikt och jämställt samhälle.

Men hösten 2017 har inneburit ett uppvaknande för oss alla. Kampanjen #metoo med efterföljande upprop för kulturarbetare, jurister, politiker och inte minst elever i skolorna har tydliggjort att jämställdhetsarbetet har mycket kvar att göra. Precis som demokrati måste jämställdhet kämpas för varje dag. Men om vi alla arbetar tillsammans, mot samma mål kan vi lyckas nå ett jämställt samhälle. Ett samhälle som ser till individen oavsett om det är en han, hon eller hen!

Alltför många samstämmiga vittnesmål kommer nu fram i ljuset. Händelser som människor burit på, men inte vågat berätta för någon. Det är viktigt att vi ger oss tid att verkligen lyssna, men också börja agera.

Nu är advent här och visar att julen är i antågande. Låt nu julen 2017 bli en vit jul där kärlek och medmänsklighet får styra våra val. Låt omtanke för andra vara viktigare än att stressa runt i jul. Tillsammans kan vi stötta varandra att få en fin jul.

Anna-Lena Heydar (S)

Arbetarekommunens ordförande Uddevalla

Åsa Karlsson (S)

Kommunalråd Munkedal

Louise Thunström (S)

Oppositionsråd Tanum