Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

På hemmakontoret har man också kollegor, fast av en annan sort.  Bild: Ruca Souza
På hemmakontoret har man också kollegor, fast av en annan sort. Bild: Ruca Souza

Låt alla som vill och kan jobba hemifrån

Chefer borde skämmas som inte låter orolig personal lämna arbetsplatsen

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För en tid sedan skärpte Folkhälsomyndigheten uppmaningen till arbetsgivarna att låta sina anställda jobba hemifrån om det är möjligt. Även något som regeringen står bakom. Men tydligen finns det företag som inte vill följa detta, även om arbetet man utför bara kräver att du har en mobil, dator och uppkoppling till internet.

De anställda skriver varje dag i sin tid om dokument väl vilka arbetsuppgifter de utför så att chefen kan se att de anställda verkligen får ihop tid. Men av någon anledning så drar chefen på att låta sin anställda jobba hemifrån för att inte utsätta sig för social kontakt i onödan. Chefen påstår att han lyssnar på vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar, men uppenbarligen känns det som chefen inte tar detta coronaviruset på riktigt allvar.

Det är inte rättvist att låta personal som känner oro behöva komma in på kontoret och jobba om det finns möjlighet att stå till förfogande och kanske till och med göra ett bättre jobb att jobba hemifrån.

Chefen verkar inte tänka på att om de anställda blir sjuka kan de även då drabba de sjukas anhöriga hårt. Idag så har de över 70 år hårdare restriktioner och de får nu förlita sig på att deras barn handlar och gör deras ärenden. Men om då en anställd inte kan tillåtas arbeta hemifrån så drabbas även de äldre som inte har någon annan att få hjälp av. Det känns inte riktigt rättvist för att en chef inte vill låta sina anställda arbeta hemifrån.

Skäms för att du som chef inte sätter dina anställdas hälsa framför din osäkerhet om att de då inte skulle sköta sitt jobb lika bra.

En orolig anhörig i riskgrupp