Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Lasse Edwartz

Låt de äldre få behålla mer pengar

Uddevallapartiet ville höja taket så att alla med hemtjänst eller äldreboende skulle få behålla mer av sina egna pengar.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik till Stefan Skoglund 5 juni

LÄS MER: Uddevallapartiet vill både äta upp kakan och ha den kvar

Uddevallapartiet sa inte nej till att man gör en omorganisation. Alla typer av interna effektiviseringar är av godo. Vi sa nej till taxehöjningen och ville därför återremittera ärendet.

Skoglund (S) har drivit igenom en taxehöjning på 1,5 miljoner kronor för de sämst ställda pensionärerna.

Det intressanta med Skoglunds inlägg är att han påvisar att 20 procent inte betalar någonting alls på grund av tunn plånbok. Vem betalar då avgiften? Vi kan inte förstå syftet med att beskära ytterligare så att, ja vad då, 40 procent, 80 procent eller varför inte alla ska ha ett kommunalt bidrag för att betala avgiften.

Uddevallapartiet ville höja taket så att alla med hemtjänst eller äldreboende skulle få behålla mer av sina egna pengar. Det är särskilt beklämmande att Skoglund (S) inte alls förstår, eller vill förstå, konsekvenserna av beslutet.

Uddevallapartiet eftersträvar en budget i balans trots att det är valår. Synsättet att vi vill ha kakan och äta upp den var ju ett glänsande inspel. Det är inte Uddevallapartiet som föreslår en 25-procentig löneökning av vissa kommunalanställda. Undrar vad personalen i socialförvaltningen tycker om detta?

Att misskreditera Uddevallapartiet faller på sin egen orimlighet. Det är inte Uddevallapartiet som sjunker som en sten i opinionsmätningarna utan Socialdemokraterna. Undrar om Skoglund förstår varför?

Tog inte Skoglund del av Karl af Geijerstams ledare den 2 juni 2018? ”Det finns många kommuner i landet som borde lyckas bättre än vad de gör. Skillnaderna ökar mellan kommunernas möjligheter att utföra det som är välfärdens kärna. Det går att vara väldigt inkompetent i en kommun, konstaterar Edholm (L). Och värre är, detta kan fortsätta år efter år utan politiska konsekvenser i kommunerna.”

Kanske dags för kommunstyrelsens ordförande att ta Skoglund (S) i örat?

Uddevallapartiet tycker att Skoglund mer slaktar kon och äter upp den. I morgon ropar han efter mer mjölk. Kanske springer han och letar i rivna hus ute på Bodele.

Ann-Charlott Gustafsson

Partiordförande

Christer Hasslebäck

Gruppledare